DR GLOW SKINCARE BEAUTY

DR GLOW SKINCARE BEAUTY

Alhamdulillah blog sudah bertukar ke dot.my!!



Assalamualaikum,

Malam ni baru berkesempatan nak update citer sikit tentang penukaran blogspot saya ke dot my. Free tau tak yah bayar apa2 pun untuk tahun pertama ni, memang best dapat tukar domain ke dot my. Alhamdulillah inilah yang di katakan rezeki datang tanpa di duga kan..dok jalan2 kat Kelab Blogger di FB jumpa lak blog adik Innanie ni Coklateyes. Dok baca2 kebetulan masa tu adik Innanie ada buat entry paling gempak habih boleh klik kat sini.....apa lagi akak tak tunggu lama terus je apply wei sapa yg nak bagi hadiah domain dot my ni susah tau lagi pun harga untuk dapatkan domain dot my ni mahal tau dalam RM80 setahun.. Takkan korang nak tengok je kan, apa lagi ada peluang lagi ni nak dapat free domain dot my ni. So serbu la blog Coklateyes ni. Sure berbaloi!! Masih sempat lagi untuk dapatkan domain dot my dengan percuma sebelum 25hb Dec ni..so jangan tunggu lagi!!

Apa best ke domain dot my ni? Ok pada yg tak sure atau nak tau kelebihannya, akak listkan kat sini:

1) Korang mesti tau kan domain dot com dot my (com.my) dan domain dot my (.my) ni khas untuk  malaysia sebab nak beli domain ni ada syarat2 tertentu yang perlu kita ikuti. Kira agak susah tapi senang je kalau korang tau mcam mana nak buat kan. Ha ni bila Innanie nak bagi free domain ni, terus grab je tak yah fikir2 lagi.

2) Harga domain jenis ni agak mahal berbanding dengan domain biasa tau macam (.com/net/org dll) disebabkan domain dot my ni beridentitikan Malaysia dan kebiasaan nya pemohon perlu kemukakan sijil2 tertentu nak dapatkan domain dot my ni, macam mudah.my. 

3) Untuk memohon domain dot my (.my) pemohon perlu mengemukakan no kad pengenalan dalam proses untuk mendapatkan domain dot my (.my) Lagi satu domain dot my ni adalah agak mahal, dalam lingkungan RM75-RM120 setahun.

Ok macam mana tak nak ke dapatkan domain dot my (.my) ni..sementara masih free ni kan..so grab cepat2 tau..:)
 

TABITA Beauty Store Copyright © 2013 Cosmetic Girl Designed by TABITA Beauty Store | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada